Gondolat, ötlet, tipp

Saját díszkertet tervez? Ne feledkezzen meg a stílusos kerti virágtartókról!

2019.06.06. Saját díszkertet tervez? Ne feledkezzen meg a stílusos kerti virágtartókról!

A kert baráti grillezések, családi kikapcsolódás mellett haszon- vagy dísznövények termesztésére is tökéletesen alkalmas. Ki ne szeretne egy olyan udvart, aminek csodájára jár a szomszédság? Egy ízléses, finoman megmunkált kerti virágtartó meglepően sokat emel az összképen. Nézzük az egyik legkedveltebb növényt, ami remekül mutat egy egyedi virágtartóban!

tovább

Miért érdemes kerámia kaspót választani a virágokhoz?

2019.05.07. Miért érdemes kerámia kaspót választani a virágokhoz?

A szabadba kerülő dísznövényeknek megfelelő kaspóra, virágcserépre van szükségük, ezekből azonban többféle is van. Választani kell, de melyiket miért érdemes előnyben részesíteni?

tovább

Kei Track kertek

2018.06.20. Kei Track kertek

A japán leleményességről!

tovább

Alapozza meg a kerti partik hangulatát cserépbográccsal!

2018.03.12. Alapozza meg a kerti partik hangulatát cserépbográccsal!

Beköszöntött a tavasz, így hamarosan visszatérhetnek az emberek a szabadtéri programokhoz, melyek között természetes, hogy a legnépszerűbbek a kerti összejövetelek, hiszen a környezet miatt senki sem unatkozhat a társaságból, ráadásul az ízlelőbimbók kényeztetéséről sem feledkeznek meg ilyenkor a vendéglátók.

tovább

Fecskefészek: Lássa vendégül és óvja a madarakat!

2018.02.15. Fecskefészek: Lássa vendégül és óvja a madarakat!

Szeretné egy időre vendégül látni a nagy utazásban megfáradt fecskéket, de nem akarja, hogy a madarak saját maguk hordják tele fészekre való gyomokkal és pocsolyák sarával a tetőszerkezetét? Akkor a mesterséges fecskefészek használata javallott az Ön számára!

tovább

Madárellátók a kertben és a ház körül

2018.01.11. Madárellátók a kertben és a ház körül

A természetben az állatok magukra vannak utalva, minden idejüket élelemkereséssel töltik, úgy boldogulnak, ahogyan tudnak. Ám az állatbarát emberek is sokat tehetnek azért, hogy megkönnyítsék az életüket, különösen tél idején, amikor nehezebb táplálékot találni.

tovább

Téli locsolás a balkonon?

2017.12.28. Téli locsolás a balkonon?

Miért kell a cserepes örökzöldeket télen is öntözni!

tovább

Cseréptálak: a virágnak is kell egy hely

2017.12.07. Cseréptálak: a virágnak is kell egy hely

Egy-két cserép zöld növénnyel, virággal mindenhová szépséget és életet csempészhetünk. Már egy tenyérnyi zöld terület is egészen megváltoztatja a környezetünket, nem csak azért, mert üde színfoltot jelent, de illatos és a levegőt is tisztítja az élő növény. Nem kell ahhoz óriási virágoskert, hogy mindezt elérjük, elég pár cserepes növény is.

tovább

Miért vásároljon kőtálakat, kőkaspókat?

2017.11.08. Miért vásároljon kőtálakat, kőkaspókat?

Manapság, akik rajonganak a kertészkedésért és a növényekért, tapasztalhatják, hogy e téren számos ötletes és dekoratív termék közül válogathatnak, ennek köszönhetően saját ízlésükhöz és nem utolsó sorban növényeik igényeihez igazíthatják a virágtartók, kaspók megvásárlását. Utóbbiak esetében egyre nagyobb teret kapnak a kőkaspók, nem véletlenül, hiszen számos előnnyel rendelkeznek!

tovább

Építsünk rovarszállót!

2017.10.29. Építsünk rovarszállót!

Segítsünk kertünk hasznos kis segítőinek!

tovább