A kert

2017.02.08.

A kert

Egy kerttulajdonos gondolatai a kertről és a kertészkedésről!


A KERT!

Mi a kert? Ha megkérdeznénk az embereket, minden megkérdezett másként válaszolna. Ez teljesen helyénvaló, mivel mindenkinek mást jelent. Van, akinek csak munkát, van akinek olyan helyet, ahol elvonulhat a világ zajától, és van, akinek a családdal és a barátokkal együtt töltött időt. A véleményeket nagyban befolyásolja a rendelkezésre álló hely mérete, funkciója, és nem utolsó sorban a kertész ideje, amit a kertészkedésre tud fordítani.  

A most indított topicnak nem az a célja, hogy megmondja, milyen az ideális kert. Ez teljesen szubjektív vélemény. Úgy gondolom az ideális kert olyan, ahol a tulajdonos jól érzi magát. Nem az a fontos, hogy a kert megfeleljen a legújabb divatnak, vagy steril legyen. Nem baj, ha időnként a virágágyásban felüti a fejét egy-egy általunk gaznak tartott növény, mert nem volt időnk vagy kedvünk gyomlálni, és csak ültünk és élveztük a kintlétet. Nem kell, hogy lelkiismeret furdalásunk legyen, amiért nem érezzük tökéletesnek. Véleményem szerint egy valódi kert sosem készül el teljesen. Változik az évszakokkal együtt, és ami a legfontotsabb, változik velünk együtt!

A tervem, hogy a későbbiekben saját gondolataimat osztom meg Önökkel egy-egy kertet érintő témával kapcsolatban, kizárólag mint AMATŐR kertész. Természetesen a hozzászólásokat is szívesen veszem az üzenőfalon. 

Minden Kedves Látógatónak kellemes olvasgatást kívánok!

vissza