Tudnivalók a cserép kaspók funkcióiról

2017.07.07.

Tudnivalók a cserép kaspók funkcióiról

A kaspókat elsősorban dekorációs céllal vásároljuk, hiszen rendkívül előnytelenül nézhet ki egy-egy növény egyszerű műanyag cserépben, így a látvány fokozásának érdekében inkább díszes kaspóba rakjuk a növényt.

A cserép kaspók természetesen nem csak a növények szebb külleméhez járulnak hozzá, hanem számtalan előnnyel rendelkeznek, többek között biztosítják a folyamatos vízellátást a növények alatt, mert az egyszerű műanyag cserepek önmagukban nem alkalmasak arra, hogy megtartsák a folyadékot a növény számára. A kaspók ellátják ezt a feladatot, akár napokig nedvesen tarthatják a virágföldet, mely különösen olyan növények esetében fontos, melyeket nem szabad közvetlenül locsolni.

Vannak olyan növények, amelyek esetében nem ajánlott kaspót alkalmazni, helyettük a cserép tálak állnak rendelkezésre, ezek elsősorban a kaktuszok, több kisebb növény praktikus és esztétikus élőhelyét biztosítják.

Vásároljon minőségi, különleges cserép kaspót vagy cserép tálat! Gondoskodjon növényeiről, és ne felejtkezzen meg a dekoratív kialakításról sem!

vissza